Βουλγαρία: Σε απομόνωση ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός λόγω επαφής με κρούσμα

Συμμετείχαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19

34286274 F3D3 4669 8402 5C6E934F4779 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Επαφή, καραντίνα, κρούσμα, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τέθηκαν σήμερα σε απομόνωση, αφού συμμετείχαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Ο Πέτκοφ «τηλεργάζεται», όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης, ενώ η προεδρία αναφέρθηκε σε μέτρα καραντίνας για τον αρχηγό του κράτους και τα μέλη της κυβέρνησής του. «Όλοι είναι σε καλή κατάσταση», διευκρινίστηκε.

Οι αξιωματούχοι έλαβαν μέρος χθες, Δευτέρα, σε πεντάωρη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί, υφυπουργοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκολα Μίντσεφ ένιωσε αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε τεστ. Ο ίδιος θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για δέκα ημέρες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής για θέματα Υγείας Άνγκελ Κούντσεφ.

Για τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, η διάρκεια της απομόνωσης θα είναι μικρότερη, καθώς οι αρχές θα χαλαρώσουν σήμερα τους κανόνες υπό το φως της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Η Βουλγαρία, η λιγότερο εμβολιασμένη χώρα-μέλος της ΕΕ με κάτω από το 30% του πληθυσμού της να έχει λάβει και τις δύο δόσεις, έχει καταγράψει τις τελευταίες ημέρες έξαρση των μολύνσεων.

Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που η πανδημία έπληξε τη χώρα των 6,5 εκατ. κατοίκων, με το ποσοστό θνητότητας να είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ