Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αλγερία – Tουλάχιστον 38 νεκροί

Οι πυρκαγιές που σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους στην Αλγερία έχουν πλέον περιοριστεί

EC1D8C59 AB32 41B8 97CD 5C07B042AEB7

Οι πυρκαγιές που σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους στη βορειοανατολική Αλγερία αυτή την εβδομάδα έχουν πλέον περιοριστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της πολιτικής άμυνας την Παρασκευή.

«Όλες οι πυρκαγιές έχουν τεθεί πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο συνταγματάρχης της πυροσβεστικής Φαρούκ Ακχούρ, του τμήματος πολιτικής άμυνας.

Από τις αρχές Αυγούστου, σχεδόν 150 πυρκαγιές έχουν κάψει εκατοντάδες εκτάρια δάσους στη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα αφού ο Υπουργός Εσωτερικών Καμέλ Μπελτζούντ είπε ότι ορισμένες από τις φετινές πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα και οι αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη τέσσερις συλλήψεις ύποπτων για εμπρησμό.

Οι αρχές κατηγορήθηκαν ότι δεν ήταν προετοιμασμένες, με λίγα πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέσιμα, παρά τον αριθμό ρεκόρ θυμάτων στις φωτιές του περασμένου έτους και τα απροσδόκητα έσοδα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου με τις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ανέπτυξαν περισσότερους από 1.700 πυροσβέστες την Τετάρτη και την Πέμπτη για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων πυρκαγιών.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 10 παιδιά και αντίστοιχος αριθμός πυροσβεστών, σύμφωνα με πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων τοπικών δημοσιογράφων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι περισσότεροι βρίσκονταν στην περιοχή Ελ Ταρφ κοντά στα ανατολικά σύνορα της Αλγερίας με την Τυνησία, μια περιοχή στην οποία σημειώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καύσωνας, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν στις φλόγες γύρω από την ορεινή περιοχή Σουκ Άχρας. Ένας μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 12 άνθρωποι κάηκαν στο λεωφορείο τους καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν, όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα πάρκο ζώων.

Οι περσινές πυρκαγιές σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους και έκαψαν εκτάσεις δάσους και καλλιεργειών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι ειδικοί ζήτησαν να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της πυροσβεστικής ικανότητας της Αλγερίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ