«Κόβουν» τη γραφειοκρατία για τις κάμερες – Πότε θα τις δούμε

imagew 151 e1508486251721 κάμερες

Βήμα με στόχο να τοποθετηθούν αμεσότερα οι κάμερες της Τροχαίας έγινε την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με εισήγηση της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου που πήρε την κατάσταση στα χέρια της αποφασίστηκε όπως υπαρξει σκόντο στη γραφειοκρατία που εάν ακολουθείτο θα ήταν χρονοβόρα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναλωθεί  χρόνος στις μελέτες βιωσιμότητας και ανταποδοτικότητας που απαιτεί ένα έργο σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κάτι που θα τεθεί στους τεχνικούς όρους της προσφοράς.

Η εξέλιξη αυτή με βαση υπηρεσιακούς παράγοντες προσφέρει τη δυνατότητα ώστε η προκήρυξη των προσφορών να γίνει αρχές του 2019 και οι πρώτες κάμερες να τοποθετηθούν στα τέλη του νέου έτους. Πριν από την προκήρυξη των προσφορών όμως θα προκύψει η επιλογή των συμβούλων που θα ετοιμάσουν τους όρους προσφοράς.

Οι πρώτες κάμερες μπορεί να τοποθετηθούν αλλά το έργο… θα τραβήξει σε βάθος διετίας και όλες θα τοποθετηθούν μέχρι το 2021. Όπως έγινε γνωστό, θα τοποθετηθούν 110 κάμερες εκ των οποίων οι 90 σταθερές και οι 20 κινητές. Όλες οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε σημεία που κρίνεται ότι είναι αναγκαίο με βάση μελέτη.

Σημειώνεται ότι οι κάμερες θα φωτογραφίζουν παραβάσεις οδηγών για υπερβολική ταχύτητα ,για παράβαση κόκκινου σηματοδότη και χρήση κινητού τηλεφώνου).

 

Πηγή: offsite.com.cy