350 εισαγόμενα κρούσματα σε 7 μέρες… οι πλείστοι φοιτητές.

Σε μία βδομάδα εντοπίστηκαν 80 άτομα που νόσησαν ξανά

AP taksidia aerodromio 768x480 1 καραντίνα, Κρούσματα, Φοιτητές

Τρέχει και δε φτάνει η Μονάδα Ιχνηλάτησης επαφών – Αρκετοί θετικοί φοιτητές που έρχονται για διακοπές στην Κύπρο – Γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν τηρούν την καραντίνα – Σε μία βδομάδα εντοπίστηκαν 80 άτομα που νόσησαν ξανά

350 εισαγόμενα περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν την τελευταία βδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, γεγονός που έθεσε σε νέο «συναγερμό» την Μονάδα Ιχνηλάτησης, η οποία επιδίδεται σε αγώνα δρόμου, ώστε να εντοπίζει και να απομονώνει επαφές κρουσμάτων.

Τα πλείστα εισαγόμενα περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν φοιτητές οι οποίοι φτάνουν από Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Συγκεκριμένα την περίοδο 11 – 17 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν 196 περιστατικά από Αγγλία και 53 από Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν αφίξεις από άλλες χώρες.

Κάποια από τα κρούσματα αφορούν και ηλικιωμένους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στο νησί.

Τα αυξημένα εισαγόμενα νέα περιστατικά, προβληματίζουν την ομάδα ιχνηλάτησης η οποία έχει δώσει οδηγίες όπως γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι για επιτήρηση των θετικών περιστατικών και να διαπιστωθεί κατά πόσον τηρούν την καραντίνα.

Πάντως, σε διάστημα μόλις 7 ημερών εντοπίστηκαν και 80 περιστατικά επαναλοιμώξεων, προσώπων δηλαδή που νόσησαν στο παρελθόν και εντοπίστηκαν ξανά θετικοί μετά από το χρονικό διάστημα των 6 μηνών.

cyprustimes.com