Άφησαν 9χρονο εκτός σχολείου – Ζητάει απαντήσεις η κ.Μιχαηλίδου

Η μητέρα βρήκε το παιδί κλαμένο έξω από τον χώρο του σχολείου, χωρίς επιτήρηση.

kleista sxoleia 570 768x461 1 safe pass

Την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπως Μιχαηλίδου, προκάλεσε η καταγγελία μητέρας, με βάση την οποία, το 9χρονο παιδί της έμεινε εκτός σχολείου (φοιτά σε ιδιωτικό) και δη, χωρίς επιτήρηση, καθώς καθυστέρησε να φτάσει το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test του, το οποίο διενεργήθηκε σε χημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε αρχές Δεκεμβρίου και το παράπονο της μητέρας δημοσιεύθηκε στον «Φ». Το Γραφείο της Επιτρόπου έλαβε το παράπονο από τη μητέρα και τώρα, με παρέμβασή της ζητά άμεσα από τον υπουργό Παιδείας όπως δώσει στους αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου του οδηγίες, για να ενημερωθεί η κ. Μιχαηλίδου για τα ακόλουθα:

>> Αν ο υπουργός ενημερώθηκε για τον όλο χειρισμό της περίπτωσης του παιδιού από το προσωπικό του σχολείου.

>> Δόθηκαν οδηγίες στα σχολεία ως προς τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου. Ποιες διευθετήσεις έγιναν ή αναμένετο να γίνουν από τις σχολικές Διευθύνσεις για διασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των παιδιών γενικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθυστέρηση προσκόμισης του αποτελέσματος της διαγνωστικής εξέτασης.

>> Ποιες οδηγίες δόθηκαν στα σχολεία για το χειρισμό των περιπτώσεων όπου οι γονείς δεν συγκατατίθενται να προσκομίσουν αρνητική διαγνωστική εξέταση για το παιδί τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το παράπονο της μητέρας, τα γεγονότα έχουν ως ακολούθως:

Η μητέρα μαζί με το παιδί μετέβηκαν το πρωί σε ιδιωτικό χημείο για διενέργεια διαγνωστικής εξέτασης, όπου τη διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα λάβει το αποτέλεσμα με τηλεφωνικό μήνυμα. Γύρω στις 07:15π.μ. η μητέρα, μετέφερε το παιδί στο σχολείο και σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ενημέρωσε την εκπαιδευτικό που εξέταζε τα SafePass των μαθητών, ότι πολύ σύντομα θα λάβει το αποτέλεσμα της διαγνωστικής εξέτασης και θα ενημερώσει σχετικά το σχολείο. Η μητέρα μετέβη στην εργασία της και σε σύντομο χρονικό διάστημα έλαβε το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σχολείο, και φέρεται να μην δέχθηκαν την ενημέρωση, με τη μητέρα να ρωτά πού βρισκόταν το παιδί και αν αυτό μπήκε στην τάξη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, φέρεται να μην έλαβε απάντηση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο σχολείο όπου βρήκε το παιδί κλαμένο έξω από τον χώρο του σχολείου, χωρίς επιτήρηση. Όταν η μητέρα ανέφερε το περιστατικό στο προσωπικό του σχολείου, η δικαιολογία που της δόθηκε ήταν ότι «όλοι ήταν απασχολημένοι».