Αυτό είναι το Διάταγμα για την άδεια σε εργαζόμενους για εμβολιασμό

Αυτό είναι το Διάταγμα για την άδεια σε εργαζόμενους για εμβολιασμό

ad16d8894370f6a2c1e7593a7ad2a99a ΔΙΑΤΑΓΜΑ, Υπουργείο Υγείας

Διάταγμα για την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τα μεσάνυχτα της 8ης Ιουλίου, εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, στο Διάταγμα ρυθμίζεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση άδειας στους εργαζόμενους κατά την/τις ημέρα/ημέρες του εμβολιασμού τους χωρίς αυτές οι μέρες να αφαιρούνται από την ετήσια άδεια αναπαύσεως του εργαζόμενου.

Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες ανήλικου, εφόσον θα συνοδεύσει το παιδί του για εμβολιασμό και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού του ανήλικου.

Αυτούσιο το Διάταγμα

1. Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 27) του 2021.

2.1 O Κανονισμός 2.2 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 26) του 2021, τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «5η Ιουλίου 2021» (πρώτη γραμμή) και αντικατάστασή της με τη φράση «8η Ιουλίου 2021».

2.2 Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, δύνανται να απουσιάζουν από την εργασία τους καθόλη την ημέρα του εμβολιασμού τους, χωρίς η εν λόγω ημέρα να αφαιρείται από την άδεια αναπαύσεως του εργαζόμενου και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Νοείται ότι, εάν πρόκειται για εμβολιασμό με εμβόλιο δύο δόσεων, ο παρόν Κανονισμός ισχύει και για τις δύο ημέρες του εμβολιασμού:

Νοείται περαιτέρω ότι, ο παρόν Κανονισμός ισχύει και στις περιπτώσεις γονέα/νόμιμου κηδεμόνα ανήλικου τέκνου, εφόσον ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο του για εμβολιασμό και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού του ανηλίκου.

3. Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ, με τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.