Αυτό είναι το Πρωτόκολλο για τα σχολεία – Διαβάστε τι ισχύει για τις σχολικές εκδρομές

H μετάλλαξη Όμικρον, έφτασε στην Κύπρο, μέσω παιδιών που πήγαν εκπαιδευτική εκδρομή μαζί με δασκάλους τους στη Γλασκόβη.

1 SXOLEIO 2 εκδρομές, Σχολεία

Αναβρασμός και ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον, που έφτασε και στην Κύπρο, μέσω παιδιών που πήγαν εκπαιδευτική εκδρομή μαζί με δασκάλους τους στη Γλασκόβη, ενώ ερωτηματικό προκύπτει κατά πόσο η εκδρομή έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Στα συγκεκριμένα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους δόθηκε ειδική άδεια.

Να σημειωθεί πως σε σχετική εγκύκλιο που δόθηκε στα σχολεία την 31η Αυγούστου αναφέρεται ρητά ότι αυτές δεν θα οι επισκέψεις ενός τμήματος, με αριθμό παιδιών όχι μεγαλύτερο από 25, στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στα Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής, με αυστηρή τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19. πραγματοποιηθούν εκτός εάν ,

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι :

Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές/επισκέψεις – Θεατρικές/κινηματογραφικές παραστάσεις «Αναστέλλεται, στο παρόν στάδιο, η διοργάνωση σχολικών εκδρομών/επισκέψεων, η παρακολούθηση κινηματογραφικών παραστάσεων ή παραστάσεων θεάτρου/θεάτρου σκιών/ κουκλοθεάτρου σε χώρο του σχολείου ή και σε θέατρα/κινηματογράφους. Εξαίρεση αποτελούν οι επισκέψεις ενός τμήματος, με αριθμό παιδιών όχι μεγαλύτερο από 25, στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στα Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής, με αυστηρή τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19».

politis.com.cy