Αυτός είναι ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης – Τα νέα πρόσωπα

Οι επιλογές του Νίκου Αναστασιάδη - Οι μετακινήσεις και τα νέα πρόσωπα

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 06 22T090633.984 Αναστασιάδης, Ανασχηματισμός Κυβέρνησης

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, έπειτα από την δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση και την παραίτηση της Έμιλυς Γιολίτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Νέος υπουργός Υγείας διορίζεται ο κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας εγκεκριμένος λογιστής και κάτοχος πτυχίο οικονομικών, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Επιτροπής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών μετά από διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρώτης κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη το 2013, όπως και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ανόρθωσης.

Νέα υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης διορίζεται η Στέφη Δράκου, πρώην γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η  κα Δράκου -που θεωρείται  πολύ ικανή και μεθοδική- θα κληθεί να κλείσει αρκετές και σοβαρές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου υπουργείου.

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας αναλαμβάνει η κα Αναστάσια Ανθούση, φαρμακοποιός και διευθύντρια του γράφειου του νυν υπουργού Υγείας.

Τη θέση του κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου (είναι και πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑΓ και πρόεδρος της ΟΝΕ του ΔΗΣΥ).

Τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει η Νιόβη Παρισινού, η οποία είναι στέλεχος του ΚΕΒΕ, ενώ κ. Παναγιώτης Σεντώνας αναλαμβάνει Επίτροπος του Πολίτη που προηγουμένως ονομαζόταν Επίτροπος Εθελοντισμού, στη θέση του Γιάννη Γιαννάκη που έφυγε πρόσφατα κακήν κακώς για τους γνωστούς λόγους που είχαν να κάνουν με τα ακαδημαϊκά του προσόντα.

Καθήκοντα διευθυντή γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ιωσήφ ενώ ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος μεταφέρεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Κυριάκος Κούσιος εξέφρασε ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον διόρισε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. «Επέλεξα να αποχωρήσω, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου πρόσφερε θέση».