Αυξάνονται οι πτήσεις προς Αθήνα, ενημερώνει γνωστή αεροπορική εταιρία

Πόσα θα γίνουν τα δρομολόγια και μέχρι πότε θα συνεχίσουν

athina aeroplano Αθήνα, δρομολόγια, Πτήσεις, ταξίδια

Για την απόφασή της  να επεκτείνει και να διπλασιάσει τις πτήσεις για το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα, ενημέρωσε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο η αεροπορική εταιρεία TUS Airways. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει μεγάλη σημασία για την χώρα μας, και ιδιαίτερα για τους πολίτες της Πάφου, η ανταπόκριση των οποίων έχει αποδείξει ότι η αεροπορική συνδεσιμότητα του Αεροδρομίου Πάφου με την Αθήνα μπορεί να είναι βιώσιμη, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνδεσιμότητα του Αερολιμένα Πάφου.

Η αεροπορική εταιρεία είχε εντάξει στο πτητικό της πρόγραμμα το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2021 με δύο πτήσεις εβδομαδιαία και με αρχικό προγραμματισμό για συνολικά οκτώ πτήσεις μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2022. Η θετική ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό και, κατ’ επέκταση, η βιωσιμότητα των πτήσεων, οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση για συνέχιση του δρομολογίου και μετά τις 9 Ιανουαρίου 2022, αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων σε τέσσερις εβδομαδιαία μέχρι και τον Μάρτιο 2022.

Επιπρόσθετα, από πλευράς της αεροπορικής εταιρείας μεταφέρθηκε η πρόθεση για επέκταση των πτήσεων από Πάφο προς Αθήνα και μετά τον Μάρτιο, καθώς και η αύξησή τους σε οκτώ πτήσεις ανά βδομάδα, νοουμένου ότι θα διατηρηθεί η ζήτηση σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Η διατήρηση της Πάφου στον πτητικό σχεδιασμό της TUS Airways και ο διπλασιασμός των πτήσεων προς Αθήνα αποτελεί για τους κατοίκους των Επαρχιών Πάφου και Λεμεσού, αλλά και την Κύπρο ευρύτερα, μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, τον τουρισμό, αλλά και την οικονομία ευρύτερα. Η απευθείας πτήση από την Πάφο προς την Αθήνα ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Πάφου, η οποία απέδειξε ότι η συγκεκριμένη πτήση μπορεί να είναι βιώσιμη. Ελπίζω ότι η στήριξη αυτή να συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο για να επιτευχθεί η επέκταση του δρομολογίου σε 12μηνη βάση», σχολίασε ο κ. Καρούσος.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μεταφορών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την εταιρεία, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα για περαιτέρω διεύρυνση του πτητικού της προγράμματος στην Κύπρο και ιδιαίτερα των δρομολογίων από την Πάφο.

sigmalive.com