Αυξημένη ζήτηση ενέργειας λόγω πτώσης θερμοκρασίας

Σημαντική αύξηση στα επίπεδα ζήτησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες

4d6931575710f6b3d922ff2459ea99d8 17 ΑΗΚ, αύξηση, Ενέργεια, θερμοκρασία, ΡΕΥΜΑ

Σημαντική αύξηση στα επίπεδα ζήτησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή ενέργειας το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου (6.15 μ.μ.) έφτασε τα 955 μεγαβάτ (MW), εκ των οποίων 110 MW προήλθαν από αιολικά πάρκα.

Η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα λόγω περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ το ποσοστό παραγωγής από αιολικά πάρκα αναμένεται να μειωθεί.

Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣΜΚ Ρογήρος Ταπάκης, υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την παραγωγή ενέργειες προκειμένου να προληφθούν τυχόν υπερφορτώσεις, αλλά και να εξασφαλιστεί η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε όλη τη χώρα.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν σημειώθηκε καμία βλάβη ή υπερφόρτωση του δικτύου τις τελευταίες ημέρες, με την κάλυψη όλων των περιοχών της Κύπρου να διεξάγεται δίχως πρόβλημα, ενώ συνέστησε προς όλους τους καταναλωτές να ακολουθούν τις συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας σε ό,τι αφορά εν προκειμένω τη θερμομόνωση και τη θέρμανση εσωτερικών χώρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ