Αγαθαγγέλου: Η κατάσταση της Ζέτας Αιμιλιανίδου παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή

Για την κατάσταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αμιλιανίδου μίλησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου

efelwbfewewnkfelwnfekwnfewk 5

Για την κατάσταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αμιλιανίδου μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγαθαγγέλου, δεν έχουμε κάποιο νεότερο πέραν από μία περιγραφή ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. «Ευελπιστώ πιο αργά που θα μιλήσω με τον χειρουργό να μας δώσει κάποιο καλό σχόλιο σε ότι αφορά την εξέλιξη, αλλά αντιλαμβάνεστε είναι πολύ πρόωρα ακόμη και δεν μπορούμε ακόμη να θέσουμε προγνωστικούς δείκτες αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα τετραήμερο από την επιτυχή παρέμβαση. Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτή τη στιγμή είναι η μετεγχειρητική πορεία, να μην έχουμε επιπλοκές και ευελπιστώντας να έχουμε καλύτερη έκβαση»

Σημείωσε επίσης ότι, η κ. Αιμιλιανίδου βρίσκεται στην εντατική σε καταστολή, είναι η τακτική η οποία ακολουθείται και ανάλογα της νευρολογικής κατάστασης αξιολογώντας αιμοδυναμικά, μεταβολικά, όλα τα οποία απαιτούνται και τριτοβάθμιου επιπέδου αξιολόγηση και θεραπεία.

Κληθείς να σχολιάσει τι είναι το ανεύρυσμα, ο κ. Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι είναι μια αγγειοπάθεια που στον εγκέφαλο μπορεί να έχει κληρονομική αναφορά γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία. Το ανεύρυσμα, πρόσθεσε, είναι μία διάδοση ενός αγγείου το οποίο όταν πάθει ρήξη δυστυχώς οδηγεί σε αιμορραγία. Όταν μιλάμε για εγκεφαλικές αρτηρίες μπορεί ανάλογα της αιμορραγίας και πόσο διάχυτη είναι έχει και την ανάλογη επίπτωση σε επίπεδο συνείδησης και  νευρολογικής υγείας.

«Η Υπουργός όταν αφίχθη για περαιτέρω εξετάσεις ήταν σε μία ικανοποιητικού βαθμού νευρολογικής εκτίμησης και δυστυχώς αυτό μειώθηκε και στην πορεία με μία εξέλιξη που γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Βέβαια ο πιο σημαντικό και καθοριστικό είναι να σταματήσει η αιμορραγία και μετά να αξιολογηθεί, όχι κατά την διαστολή αλλά όταν αποδιασωληνωθεί η ασθενής», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο