Άγνωστοι απέκοψαν πέντε πάσσαλους της ΑΗΚ και έκλεψαν 900 μέτρα καλώδιο

Πέντε πάσσαλους της ΑΗΚ απέκοψαν άγνωστοι, οι οποίοι απέσπασαν τα εναέρια καλώδια τους, στην επαρχία Λεμεσού

ahk ΑΗΚ, Κλοπή

Πέντε πάσσαλους της ΑΗΚ απέκοψαν άγνωστοι, οι οποίοι απέσπασαν τα εναέρια καλώδια τους, στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της Τετάρτης, βοηθός επιστάτη, κατήγγειλε στον αστυνομικό σταθμό Λάνιας ότι, μετά από πληροφορία, μετέβη σε τοποθεσία του χωριού Άγιος Μάμας, όπου διαπίστωσε πως πέντε πάσσαλοι της Αρχής είχαν αποκοπεί και έλειπαν τα εναέρια καλώδια.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο υπεύθυνος και μέλη του αστυνομικού σταθμού, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πάσσαλοι είχαν αποκοπεί με βίαιο τρόπο και κλάπηκε εναέριο καλώδιο μήκους 900 μέτρων. Κλήθηκαν, επίσης, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για λήψη αποτυπωμάτων και τεκμηρίων, για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η σκηνή φωτογραφήθηκε.

Βάσει εκτιμήσεων, η αξία των πέντε πασσάλων ανέρχεται στο ποσό των 2092 ευρώ, ενώ η αξία των καλωδίων που κλάπηκαν στις 4140 ευρώ.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, η κακόβουλη ζημιά στους πασσάλους και η κλοπή των καλωδίων ενδεχομένως να έγινε μεταξύ 15 με 17 Ιανουαρίου, χωρίς να μπορεί να γίνει ακριβής προσδιορισμός της ημερομηνίας και ώρας διάπραξης των αδικημάτων, καθώς οι συγκεκριμένες γραμμές ηλεκτροδοτούν μόνο μια απομονωμένη υδραντλία αρδευτικού σχεδίου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον αστυνομικό σταθμό Λάνιας.