ΑΗΚ: «Περιορίστε την κατανάλωση ρεύματος» – Εκ περιτροπής δπερικοπές παγκύπρια εν μέσω καύσωνα λόγω βλάβης

Περικοπές ρεύματος παγκύπρια για 40 λεπτά εν μέσω καύσωνα η ΑΗΚ λόγω βλάβης

lkiPTMSV8TXOrsRyyBb3 ID 640997 1 exclusive, ΑΗΚ, Βλάβες ΑΗΚ, Βλάβη Ηλεκτρικού Ρεύματος

Έκκληση στο κοινό να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00, κάνει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, ώστε να μειωθούν οι αναγκαίες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από βλάβες που σημειώθηκαν στο σύστημα παραγωγής.

Σύμφωνα με ενημέρωση, ο ΔΣΜΚ εφαρμόζει εκ περιτροπής περικοπή καταναλωτικού φορτίου παγκύπρια, η διάρκεια των περικοπών δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 40 λεπτά.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, Δημήτρης Ναθαναήλ, η φύση της βλάβης είναι τέτοια που επηρεάζει περιοχές ανά το παγκύπριο. Σημείωσε ότι τα συνεργεία της ΑΗΚ ήδη βρίσκονται επί τόπου προσπαθώντας να επιλύσουν το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, στις 6:03μμ σημειώθηκε τεχνική βλάβη στο Σύστημα Παραγωγής, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της Μονάδας Παραγωγής ΑΤ/Σ 3 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού φορτισμένη στα 54 MW, με επακόλουθο την απόρριψη καταναλωτικού φορτίου σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Άλλη τεχνική βλάβη στο Σύστημα Παραγωγής σημειώθηκε και στις 5:29μμ, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της Μονάδας Παραγωγής ΑΤ/Σ 4 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Δεκέλειας. Σύμφωνα με τον ΔΣΜΚ η απώλεια Παραγωγής δεν προκάλεσε απόρριψη καταναλωτικού φορτίου.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ αναφέρεται ότι λόγω τεχνικού προβλήματος έχει προσωρινά διακοπεί η επικοινωνία με το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ και καταβάλλονται προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.