ΑΚΕΛ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εκτοπισθέντων στην επαρχία Λάρνακας

Η Ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και ποια τα κυριότερα σημεία που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

278786402 356542326520348 4092149092527351633 n

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Χρύσανθο Ζαννέττο, Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο επισκέφθηκαν σήμερα την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, την Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισθέντες στην επαρχία Λάρνακας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος και Γιώργος Κουκουμάς καθώς και τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Χρίστος Νικολάου και Γιώργος Βασιλείου.

Τα κυριότερα σημεία που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είναι η ανάγκη θέσπισης μετρήσιμων και αντικειμενικών κριτηρίων για την παραχώρηση τουρκοκυπριακών κατοικιών και γεωργικών κλήρων καθώς και την αύξηση των ποσών για την επιδιόρθωση των κατοικιών. Τέθηκε επίσης η ανάγκη συντομότερης ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν τα στεγαστικά σχέδια της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων.

Στη συνάντηση με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τους λειτουργούς που ασχολούνται με τους Κυβερνητικούς Οικισμούς έχει επαναφερθεί το ζήτημα της εγκατάστασης των ανελκυστήρων, της έντασης της διαδικασίας των επιδιορθώσεων και του προγράμματος αναδόμησης των πολυκατοικιών που έχουν κριθεί επικίνδυνες.

Τέλος στην συνάντηση με την Επαρχιακή Διοίκηση τέθηκε το ζήτημα των συντηρήσεων των κατοικιών στους συνοικισμούς αυτοστέγασης και την ανάγκη αύξησης των ποσών που διατίθενται.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου θα συνεχίσει τις επαφές της με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το επόμενο διάστημα, μεταφέροντας τα προβλήματα που διαπιστώνονται από τις καθημερινές επαφές μας με τους εκτοπισμένους.