ΑΚΕΛ για κατάργηση δωρεάν rapid test: «Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της»

«Ο καταναγκασμός που επιστράτευσε στο θέμα των εμβολιασμών είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδει, μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας ένταση και πόλωση μέσα στην κοινωνία»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 07 26T141942.300 ΑΚΕΛ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση των δωρεάν rapid test από την 1η Αυγούστου, εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Μέσω της ανακοίνωσης του, καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της, και να εναρμονιστεί με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, αναφέρει πως “Ο καταναγκασμός που επιστράτευσε στο θέμα των εμβολιασμών είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδει, μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας ένταση και πόλωση μέσα στην κοινωνία”.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου σε κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν την πρόσβαση των πολιτών τους σε δωρεάν τεστ, σημειώνοντας την πρόβλεψή τους για αύξηση και υπερδιπλασιασμό των νέων κρουσμάτων εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων.
 
Υπό το φως και των πιο πάνω, καλούμε ξανά την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να επαναξιολογήσει την απόφασή της για κατάργηση των δωρεάν rapid test και να εναρμονιστεί με την κατεύθυνση που δίνουν ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου.
 
Αυτή η κατεύθυνση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση καλείται να αναστείλει τη συγκεκριμένη απόφαση της. Εργαζόμενοι και ευάλωτες ομάδες δεν θα μπορούν να καλύψουν το κόστος που συνεπάγεται η διενέργεια rapid test, ενώ η κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα τους θα αφαιρέσει από τη φαρέτρα μας ένα μέτρο που μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά κατά της διάδοσης της πανδημίας.
 
Η παρούσα επιδημιολογική εικόνα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά την Κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση. Ο καταναγκασμός που επιστράτευσε στο θέμα των εμβολιασμών είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδίδει, μάλλον φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας ένταση και πόλωση μέσα στην κοινωνία.
 
Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να καταρτίσει άμεσα συγκεκριμένη στρατηγική στο θέμα των εμβολιασμών με στόχο να πείσει και όχι να εξαναγκάσει, εμπλέκοντας τους προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς, εντοπίζοντας τις ανησυχίες όσων επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και απαντώντας πειστικά και τεκμηριωμένα σε αυτές”.