Ανακοινώνει μέτρα ο Υπουργός Υγείας – Ποιες εισηγήσεις τέθηκαν στο τραπέζι

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο, ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, αναμένονται γύρω στις 13:30

koronoios maskes maska 30 03 2020 1 νέα μέτρα, Υπουργείο Υγείας
Thessaloniki, Greece on March 26, 2020. Greece is on the fouth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog. / Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη σκιά της έλευσης της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Κύπρο, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο, ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αναμένονται γύρω στις 13:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που τέθηκαν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού αφορούν κυρίως επιπλέον περιορισμούς σε ανεμβολίαστους αλλά και μέτρα όσον αφορά των εντοπισμό κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν ενώπιον του Υπουργικού οι εξής εισηγήσεις:

– Αποκλεισμός ανεμβολίαστων πολιτών από περισσότερες δραστηριότητες, όπως γάμοι και βαπτίσεις.

– Εξαιρέσεις από τους αποκλεισμούς για τα παιδιά 12-17, στα οποία αναμένεται να επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους αν συνοδεύονται από εμβολιασμένο γονέα.

– Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός εμβολιασμένων πολιτών όταν έρθουν σε επαφή με κρούσμα, οι οποίοι θα αποδεσμεύονται αφού υποβληθούν σε PCR test, με αρνητική ένδειξη

– Κρατική καραντίνα στα κρούσματα «Όμικρον».

– Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών.