«Τρέχουν» να προλάβουν Pfizer και «ρίχνουν» την Πύλη – Έρχονται αλλαγές

Τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Καινοτομίας

F828A9BD E96D 4E25 8F27 E6A920E6523B ΠΥΛΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, Υφυπουργός Καινοτομίας
«Φρενίτιδα» επικράτησε σήμερα Πέμπτη (15/04) για την εξασφάλιση εμβολίου, με αποτέλεσμα να «πέσει» για δεύτερη φορά η Πύλη Εμβολιασμού. 
Η Πύλη άνοιξε στις 07:30 το πρωί για τις ηλικιακές ομάδες 61-63 και «έπεσε» ελάχιστα λεπτά αργότερα λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, δικαιούχοι ήταν 26.000 ωστόσο μπήκαν στην Πύλη 120.000 άτομα για να διεκδικήσουν ραντεβού.
Όπως εξήγησε, για κάθε δικαιούχο μπήκαν κατά μέσο όρο πέντε άτομα για να του διευθετήσουν ραντεβού.
Σημείωσε πως αναμένεται αλλαγή στην Πύλη ούτως ώστε να μπορεί μόνο ο δικαιούχος ή ένα μόνο άτομα το οποίο θα υποδείξει ο ίδιος για τη διευθέτηση ραντεβού.
Μέσα στα λίγα λεπτά που άνοιξε η Πύλη, όπως είπε, «εξαφανίστηκαν» τα 1934 εμβόλια της Pfizer.
Όπως διαφαίνεται, η δυσπιστία που έχει δημιουργηθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca ωθεί τον κόσμο να «τρέχει» μαζικά για να εξασφαλίσει το εμβόλιο της Pfizer, κάτι που δεν θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη το διάστημα που σχεδιαζόταν η Πύλη.
Ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για να διευθετηθεί το ζήτημα και είναι πιθανό να ξαναπέσει η Πύλη εάν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο της υπερφόρτωσης.
Κληθείς να σχολιάσει εάν προτίθεται να παραιτηθεί, ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως αυτό είναι απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Όταν η Πύλη δουλέψει και ο κόσμος εξυπηρετηθεί τότε αυτό το θέμα είναι δικό μου», ανέφερε.