Αναστέλλονται οι εκποιήσεις για ακόμα δύο μήνες – Τι ισχύει

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων και Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων ανακοίνωσε πως οι εκποιήσεις παγοποιούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

80AAC091 E67C 4407 9A84 67EDCD65599A

Παράταση της αναστολής εκποιήσεων ακινήτων έως και την 31η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων και Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση, κατά τις τελευταίες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Η παράταση αναστολής αφορά πρώτες κατοικίες αξίας μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η απόφαση λήφθηκε με σκοπό να δοθεί πρόσθετη πίστωση χρόνου για την ολοκλήρωση των προτάσεων νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο των εκποιήσεων που αφορά πρώτες κατοικίες ύψους μέχρι €350.000.

Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί στην τελική διευθέτηση του θέματος των εκποιήσεων, ώστε να προστατευθούν οι ευάλωτοι και συνεργάσιμοι δανειολήπτες, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το κοινό ότι όλες οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων, μέλη του Συνδέσμου, έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Σχέδιο Ενοίκιο έναντι Δόσης.