Ανεξέλεγκτη παρανομία με τα πυροτεχνήματα- Γιατί δεν μπορούν να απαγορευτούν

Ανεξέλεγκτη παρανομία με τα πυροτεχνήματα- Γιατί δεν μπορούν να απαγορευτούν

90610890 0C2A 438C 9A50 D22392A8E19B

Για τον «πονοκέφαλο» της αλόγιστης χρήσης των πυροτεχνημάτων μίλησε στο Πρωτοσέλιδο  ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «κάνει καταγγελίες ο κόσμος αλλά οι υποθέσεις δεν οδηγούνται στα δικαστήρια και δεν έχουμε τιμωρίες. Είναι ένας από τους λόγους που (παρατηρείται αυτό το φαινόμενο), αφού όταν νιώθει κάποιος ότι θα το κάνει και δεν θα του κάνει κανένας τίποτα, τότε παραβιάζει τη νομοθεσία».

Πρόσθεσε ότι «η αναστάτωση που προκαλείται είναι πολύ μεγάλη. Πέρα του ότι τα πετούν σε ώρες αργά το βράδυ που κοιμάται ο κόσμος, έχουμε και τα προβλήματα με τα κατοικίδια αλλά και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με αυτισμό. Το μεγάλο το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να διαχειριστούν  το γεγονός ότι έρχεται θόρυβος από κάπου που δεν έχουν τον έλεγχο ή δεν ξέρουν από πού είναι. Προκαλείται πραγματικά μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά αυτά».

Επεσήμανε ότι «δεν δίνουν άδειες για πυροτεχνήματα σε γάμους και βαφτίσεις. Επίσης, αποφεύγουν να δίνουν άδειες σε αγροτικές περιοχές που είναι δυνατόν να έχουμε ανάφλεξη σε χόρτα. Έγινε μια συζήτηση να διώκεται αυτός που κατέχει το τεμάχιο που γίνεται η ρίψη των πυροτεχνημάτων, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι, επειδή όταν κάνει κάποιος πάρτι, συνήθως η ρίψη γίνεται έξω σε κοντινά τεμάχια. Προτάθηκε στη Βουλή να απαγορευτούν, αφού δεν μπορεί να γίνει διαχείριση. Εντούτοις, τα περισσότερα πυροτεχνήματα έρχονται παράνομα στην Κύπρο, είτε από τα κατεχόμενα είτε αδήλωτα από ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, δεν πρέπει να πάει κάποιος σε αδειούχους για να πάρει πυροτεχνήματα, τα βρίσκουν πολύ εύκολα. Είμαστε ανεξέλεγκτοι.

 

Πηγή: Sigmalive