Ανησυχία και προβληματισμός γονέων για επιστροφή μαθητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανησυχία για την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς

feba16dbf9f57959629c687f97b9a17e ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, πανδημία, Σχολεία

Ανησυχία για την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς, με τη Συνομοσπονδία γονέων Μέσης Εκπαίδευσης να ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας σε άμεσες ανακοινώσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου είπες πως η αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα ανησυχεί και προβληματίζει.

«Δεν μπορούμε να πούμε εάν είναι σωστή η απόφαση επιστροφής των παιδιών στα σχολειά ή εάν έχει σημασία για την αναβολή της επιστροφής του. Αυτόπου ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας, είναι μετά το τέλος του Υπουργικού να προβεί άμεσα σε ανακοίνωση για να δοθεί τέλος στην αγωνία των μαθητών».

Πρόσθεσε πως, «θα πρέπει να ανακοινώσει σήμερα το πλάνο του για να ξέρουμε τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων κα πως τα παιδιά που είναι θετικά ή επαφές θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις που αρχίζουν με την επιστροφή τους».

Από την άλλη οι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης εκφράζουν την θέση για ανοικτά σχολεία με ασφάλεια.

Μιλώντας επίσης στο Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας, είπε πως υπάρχει ετοιμότητα από τους αρμόδιους φορείς .

«Σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ή και στην περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία ώστε να μπορούν θετικά παιδιά και επαφές να συνεχίζουν κανονικά την εκμάθησή τους εξ αποστάσεως», είπε.

Σημείωσε τέλος πως τα μέτρα κάποιες φορές προκαλούν ψυχολογική ένταση στα παιδιά όπως για παράδειγμα η διενέργεια τεστ 2 και 3 φορές τη βδομάδα.