Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των ατόμων στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υπενθυμίζεται ό,τι με βάση τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, οι συναθροίσεις σε οικίες ανέρχονται στα 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών

1 15 οικογενειακές συναθροίσεις, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τη διαχείριση της πανδημίας με ορατό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων. Εν μέσω αύξησης των νέων περιστατικών του ιού ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής. Κρούσματα και νοσηλείες βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των αρμοδίων με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε πιθανή λήψη αυστηρότερων μέτρων όπως τη μείωση του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις.

Υπενθυμίζεται ό,τι με βάση τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, οι συναθροίσεις σε οικίες ανέρχονται στα 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.

«Αυτό που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα, είναι ο σκληρός δείκτης των νοσηλειών και ειδικότερα των όσων χρήζουν νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Αν ο αριθμός των νοσηλευόμενων κορωνοϊού αυξηθεί δραματικά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η αυστηροποίηση των μέτρων θα είναι μονόδρομος», είχε δηλώσει την Κυριακή, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

«Αν δούμε ότι τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι ψηλό όπως επίσης και οι νοσηλείες, γιατί ευτυχώς είχαμε δει χθες είχαμε μια σημαντική μείωση στις νοσηλείες, αν αυτά τα δύο είναι ψηλά τότε θα συμβουλευτούμε τη συμβουλευτική επιστημονική  επιτροπή για να δούμε αν πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ