Αντιδρούν οι γυμναστές– «Παράλογες αποφάσεις, εξαρτάται η υγεία πολιτών»

Εκπέμπουν sos για την βιωσιμότητα των εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τους πολίτες που χρειάζονται την γυμναστική λόγω παθήσεων.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 28T142406.125 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, μέτρα

Εκτός χαλαρώσεων και από τις δύο φάσεις έμειναν τα γυμναστήρια, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού να εκπέμπει sos για την βιωσιμότητα των εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τους πολίτες που χρειάζονται την γυμναστική λόγω παθήσεων.

Στο SigmaLive μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ, Αντώνης Αλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανισότητες που αντιμετωπίζει ο χώρος των γυμναστών σε σχέση με άλλους κλάδους.

Αρχικά ανέφερε ότι η θέση του Συνδέσμου ήταν να μην σταματήσει το personal trainer με ένα γυμναστή προς έναν ασκούμενο ή ένα γυμναστή με τρεις ασκούμενους, εντός του χώρου του γυμναστηρίου, κάτι το οποίο δεν εισακούστηκε.

Ο κύριος Αλεξόπουλος χαρακτήρισε παράλογες τις αποφάσεις, καθώς κλάδοι όπως η δερματοστιξία, αισθητικοί και κομμωτές, επιστρέφουν στην εργασία τους ενώ έχουν άμεση επαφή με τους πελάτες τους.

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο δεν έλαβε καθόλου υπόψη την ανάγκη που έχουν ορισμένα άτομα για γυμναστική, εξαιτίας προβλημάτων υγείας. «Υπάρχουν άτομα που εξαρτάται η υγεία τους από την γυμναστική και ο κόσμος μένει ξεκρέμαστος».

Τέλος, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΚΟΑ εισηγήθηκαν την επαναφορά του personal trainer εντός του γυμναστηρίου με εφαρμογή πρωτοκόλλων και ελπίζουν να προλάβουν το τρένο των χαλαρώσεων στην δεύτερη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής διάσκεψης Τύπου, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «κρούσματα υπήρχαν και στα γυμναστήρια και στον αθλητισμό και σε πολλούς άλλους χώρους».

Πηγή: Sigmalive