Αντώνης Αντωνίου, Giovani Developers «Άτομα με μεγάλη οικονομική ευρωστία δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα»

antoniou0002

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ουκ ολίγες φορές το πρόγραμμα της Κύπρου για παραχώρηση ιθαγένειας έναντι επένδυσης. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως συνέβαλε σημαντικά στην εισροή κεφαλαίων εν καιρώ κρίσης καθώς και στην ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων.

Ο Αντώνης Αντωνίου, Εκτελεστικός Διευθυντής Giovani Developers μίλησε για το κυβερνητικό πρόγραμμα πολιτογράφησης στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού Gold που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Μαρτίου.

«Η Κύπρος, αποτέλεσε την χώρα στην Ευρώπη που εισήγαγε το σχέδιο πολιτογράφηση έναντι επένδυσης το 2011. Τότε αποτέλεσε μια επαναστατική κίνηση και όσοι επιθυμούσαν να επωφεληθούν από το σχέδιο έπρεπε να δαπανήσουν περισσότερα από €10 εκατ. Το σχέδιο έχει υποστεί αλλαγές και προσαρμόστηκε στις ανάγκες των επενδυτών. Υπάρχουν σήμερα 11 παρόμοια προγράμματα ανά τον κόσμο και η Κύπρος διαθέτει ένα από τα πετυχημένα προγράμματα.

Είναι δικαίωμά μας να συνεχίσουμε το σχέδιο, αλλά φοβάμαι ότι το σχέδιο θα τύχει κανιβαλισμού από ορισμένους μέχρις ότου κάποιος από τους ανταγωνιστές μας εισαγάγει ένα καλύτερο και πιο ελκυστικό σχέδιο.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν μεγάλη ευθύνη να προστατεύσουν το σχέδιο, το οποίο αποδείχθηκε σωτήρας της οικονομίας. Θα πρέπει να βοηθήσουν το κοινό να αναγνωρίσει ότι τα άτομα με μεγάλη οικονομική ευρωστία δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα. Δεν είναι εδώ για να μας ανταγωνιστούν, αλλά για να έχουν πρόσβαση σε ένα προνόμιο που δεν προσφέρεται από την χώρα καταγωγής τους».

 

Πηγή: Απόσπασμα απο το τεύχος του περιοδικού Gold