Αποδέχθηκε την παραίτηση της Κωμοδρόμου ο Χριστοδουλίδης

Υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου

A6E20DC4 6536 408C 8680 268949AD7326

Υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Η παραίτηση της κας Κωμοδρόμου έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το θέμα της Κωμοδρόμου απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Κατά τη συνεδρίαση, η Α’ Λειτουργός Διοίκησης Προεδρίας Ευφροσύνη Γεωργίου, ανέφερε ότι μετά τη συζήτηση που υπήρξε στην αρμόδια επιτροπή η Προεδρία απέσυρε το αίτημά της για υπερωριακή αμοιβή, αλλά παρέμεινε το αίτημα για μισθοδοσία της κ. Κομωδρόμου, η οποία ασκεί καθήκοντα Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι η κα. Κωμοδρόμου δεν είναι αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αλλά ασκεί αυτά τα καθήκοντα, ώστε να είναι νόμιμη η απόσπασή της. Σημείωσε ότι οι αποσπάσεις στη δημόσια υπηρεσία αφορούν θέσεις στη δημόσια υπηρεσία και δεν μπορεί ο αποσπασμένος να είναι πολιτικός αξιωματούχος, αφού το σύνταγμα προβλέπει διαχωρισμό της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας. Για το λόγο αυτό, ανέφερε, όπως και στην περίπτωση του Ανδρέα Ιωσήφ στην προηγούμενη Κυβέρνηση, επιλέγηκε να μην είναι αξιωματούχοι, αλλά να ασκούν τα καθήκοντα αυτών των πολιτικών αξιωματούχων και να υπόκεινται στα δικαιώματα και υποχρεώσεις της θέσης κατέχουν στη δημόσια υπηρεσία.

Η ορθόδοξη λύση, ανέφερε, θα ήταν να παραιτηθεί η κα. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να διοριστεί ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι «το διπλοπόρτι δημιουργεί προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι οι λόγοι που αιτείται για υπερωρίες δεν είναι αποδεκτοί. Μεταξύ αυτών, ανέφερε, αιτήθηκε υπερωρία από τις 15:00 μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα για να παραστεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για να παραστεί σε κηδεία ή σε μνημόσυνο, αλλά και για να παραστεί σε εγκαίνια αστεροσκοπείου.

Ανέφερε ακόμα ότι πληρώθηκε 2486 ευρώ με βεβαίωση από την Προεδρία για τους μήνες μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου σε αυτή τη λογική.