Απόφαση σταθμός: Ένοχοι 3 για τον θάνατο του Παναγιώτη-«Το καλύτερο μνημόσυνο»

Τρεις νεαροί κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για τον θάνατο του Παναγιώτη Στεφανή ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 16 ετών.

d877f3ffde7e1bb7060f5cb410e31aa1 16χρονος, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ένοχοι

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ένοχους ένα 20χρονο από την Ορόκλινη, ένα 19χρονο από τη Λάρνακα και ένα 19χρονο από τα Λιβάδια ενώ αθώωσε και απάλλαξε ένα 20χρονο από την Ορόκλινη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι χωρίς πρόθεση προκάλεσαν το θάνατο του 16χρονου τότε Παναγιώτη Στεφανή, προτρέποντάς τον να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να υποστεί οξεία αλκοολική δηλητηρίαση η οποία του προκάλεσε αναισθησία και καταστολή των αντανακλαστικών του.

Αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ήταν ο Παναγιώτης να κάνει εμετό, ενώ στη συνέχεια έγινε εισρόφηση εμεσμάτων που προκάλεσε ασφυξία και θάνατο.

Το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ως ημερομηνία κατά την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή διαδικασία παρόντες στο Δικαστήριο ήταν οι γονείς τόσο του Παναγιώτη Στεφανή όσο και των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Η υπόθεση αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη υπόθεση bulling που έλαβε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον δικηγόρο Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση. «Για την οικογένεια και για εμένα απονεμήθηκε Δικαιοσύνη. Είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Παναγιώτη. Επειδή όμως υπάρχει και το περιθώριο έφεσης, δεν θα ήθελα να προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις», σχολίασε ο κ.Χρίστου.

sigmalive.com