Αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας Θεσσαλονίκης: Εμπλέκουν και Κύπρο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην Ελλάδα, αναφορικά με το καταγγελλόμενο κύκλωμα εμπορίας προσώπων

ade9eb8ca39bab7c21314f83a404d327 23 Αποκαλύψεις, βιασμός, εμπορία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην Ελλάδα, αναφορικά με το καταγγελλόμενο κύκλωμα εμπορίας προσώπων.

Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά από διάφορες αναρτήσεις ακτιβιστών οι οποίοι μέσω social media κατάγγελλαν συγκεκριμένα άτομα ότι νάρκωσαν και βίασαν 24χρονο κορίτσι.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Η Εισαγγελία στη Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες και ήδη έχει αρχίσει έρευνα προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι.

«10 άτομα που διαλέγουν κοπέλες από τα social media»

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, τον influencer που αποκάλυψε την υπόθεση, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου. «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό.

Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη». Ο ακτιβιστής αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και προτροπές να προσέχει αυτούς που έχουν καταγγελθεί. «Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων».

Το SigmaLive επικοινώνησε με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κύπρο και απηύθυνε ερώτηση για το ζήτημα, αν δηλαδή υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά ή καταγγελία. Όπως μας ειπώθηκε, δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής και ούτε έχει γίνει οποιαδήποτε καταγγελία που να εμπλέκει με κάποιον τρόπο την Κύπρο.