Αποκλείστηκαν 38.648 διαφημίσεις στην Κύπρο εξαιτίας παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία

Εώς τον Ιούνιο του 2022 παρατείνεται η παρακολούθηση της παραπληροφόρησης

773x435 cmsv2 91b66cd6 2b92 5f11 b350 77ed1b57f430 4627802 768x480 1 Tik Tok, twitter, Youtube, Διαφήμιση, παραπλάνηση

Για άλλους έξι μήνες έως τον Ιούνιο του 2022 παρατείνεται η παρακολούθηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο για τον κορονοϊό και έχουν καταργηθεί εκατομμύρια διαφημίσεις με παραπλανητικό περιεχόμενο για την COVID, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αποκλεισμένες διαφημίσεις στην Κύπρο είναι 38.648, οι αποκλεισμένες προσφορές 98 και οι αποκλεισμένες διευθύνσεις URL είναι 364.

Από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν αποκλειστεί ή καταργηθεί περισσότερες από 103 εκατομμύρια διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό – συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων αγορών – από διαφημιστές και αγοραστές που εδρεύουν στην ΕΕ για παραβιάσεις πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών, της αξιοποίησης των παγκόσμιων ελλείψεων ιατρικών προμηθειών, της υποβολής παραπλανητικών ισχυρισμών σχετικά με θεραπείες και ψεύτικες δόσεις εμβολίων.

Επίσης, έχουν ανασταλεί περισσότερο από 1.960 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών από διαφημιστές που εδρεύουν στην ΕΕ, επειδή προσπάθησαν να παρακάμψουν τα συστήματα συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων και προσφορών που σχετίζονται με τον Covid. Επίσης έχουν ληφθεί μέτρα για περισσότερες από 19.000 διευθύνσεις URL με περιεχόμενο σχετικό με τον Covid, σύμφωνα με την πολιτική περί παραπλανητικών περιεχομένου, για επιβλαβείς ισχυρισμούς για την υγεία.

Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι το YouTube επέκτεινε την πολιτική ιατρικής παραπληροφόρησης για να συμπεριλάβει ισχυρισμούς για εμβόλια που έρχονται σε αντίθεση με τη συναίνεση των τοπικών υγειονομικών αρχών ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το TikTok αύξησε τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών / hashtag που μπορούν να ενεργοποιήσουν ετικέτες και banner που σχετίζονται με την COVID-19 και τα εμβόλια. Το Twitter ενημέρωσε την πολιτική του σχετικά με τις παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια. Το LinkedIn της Microsoft έχει διευρύνει τη συνεργασία με παράγοντες επιρροής στην Ευρώπη για τη διάδοση έγκυρων μηνυμάτων σχετικά με τον εμβολιασμό. Η Meta / Facebook έχει ενημερώσει τις πολιτικές της παγκοσμίως σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών κατά της COVID-19, για παράδειγμα ψευδές περιεχόμενο που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν υπάρχουν για παιδιά ή ότι είναι μη ασφαλή και μη ελεγμένα.

Πρόσφατα, 26 νέοι υποψήφιοι υπογράφοντες εντάχθηκαν στη διαδικασία σύνταξης για την ενίσχυση του κώδικα πρακτικής για την παραπληροφόρηση, η οποία αναμένεται πλέον έως τα τέλη Μαρτίου 2022. Το εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει στους υπογράφοντες να συντάξουν ένα ισχυρό μέσο με λεπτομερείς δεσμεύσεις.

philenews.com