Αποστέρηση υπηκοότητας από άλλους 4 «Κύπριους» ολιγάρχες

Αποστέρηση υπηκοότητας και από έντεκα συγγενικά τους πρόσωπα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Giannake Giannake 7.width 770 3

Άλλοι τέσσερις Ρώσοι ολιγάρχες θα αποστερηθούν το κυπριακό διαβατήριο μετά από χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η εξέλιξη αυτή, αυξάνει των αριθμό των Ρώσων που λόγω κυρώσεων τις οποίες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διασύνδεσή τους με το καθεστώς Πούτιν, χάνουν το κυπριακό διαβατήριο που εξασφάλισαν στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του προεδρικού «πρόκειται για τέσσερα νέα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στον επικαιροποιημένο κατάλογο επιβολής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Συγκεκριμένα στους Γκριγκόρι Μπερέζκιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα, Ιγκόρ Κασάεφ και Γκουλμπακόρ Ισμαΐλοβα, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ στις 8 Απριλίου του 2022.

«Με τη χθεσινή απόφαση το σύνολο των προσώπων για τα οποία αποφασίστηκε η αποστέρηση της Κυπριακής υπηκοότητας ανέρχονται σε  8  από το σύνολο των 1091 προσώπων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της βοηθού κυβερνητικού εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού.

Επιπρόσθετα όπως εξάλλου έγινε και στις προηγούμενες περιπτώσεις Ρώσων που τους αποστερήθηκε η κυπριακή υπηκοότητα λόγω της συμπερίληψης τους στη λίστα κυρώσεων, οι αποφάσεις αφορούν και έντεκα συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία κατέχουν και αυτά κυπριακό διαβατήριο.