Άρχισαν οι κρατήσεις για το νέο Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών

Υπάρχει ζήτηση για το τριήμερο του Πάσχα

7c0a0043fc7f73de860e9e70be6492fe 3

Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις μέσω του Σχεδίου επιχορήγησης διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι ο κόσμος φαίνεται να κλείνει τελευταία στιγμή τις διακοπές του με την τιμητική τους να έχουν κυρίως τα τριήμερα.

Σχολίασε ότι το τελευταίο σχέδιο επιχορήγησης διακοπών που προκηρύχθηκε από το Υφυπουργείο αναμένεται να αγκαλιαστεί από τον κόσμο, όπως έχει συμβεί και με τα προηγούμενα σχέδια.

Ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις διακοπών έχουν μεγάλη ζήτηση από τους Κύπριους πολίτες.

Αποκάλυψε επίσης ότι στο τελευταίο σχέδιο υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή καταλυμάτων λόγω της αύξησης του πλαφόν της τιμής ανά διανυκτέρευση με την συμμετοχικότητα να κυμαίνεται στο 20% από το σύνολο των των καταλυμάτων του νησιού.

Υπάρχει ζήτηση για το τριήμερο του Πάσχα

Το τριήμερο του Πάσχα βάσει των στοιχείων φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους, είπε ο κ. Ρουσουνίδης.

Φαίνεται ότι περισσότερη ζήτηση υπάρχει στα καταλύματα στην Πάφο και στη Λεμεσό ενώ ακολουθούν τα ορεινά θέρετρα και η Ελεύθερη Αμμόχωστος.

Έχουν αρχίσει οι τουριστικές ροές από το εξωτερικό

Ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι οι τουριστικοί φορείς είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι βλέποντας τις τουριστικές ροές να αυξάνονται αφού τα πιο πρόσφατα στατιστικά δείχνουν ότι θα ξεπεράσουμε τις περσινές αφίξεις.

Σημείωσε ότι ο στόχος πλέον μετά την πανδημία αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις είναι κάθε χρονιά να καταφέρνουμε να ξεπερνούμε την προηγούμενη.