Αρμεύτης: Ακόμα και εάν ανοίξουν τα σχολεία, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν

"Ακόμα και εάν ανοίξουν τα σχολεία, οι μισές τάξεις δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα είναι κρούσματα και θα παραμείνουν στο σπίτι"

bf979729036853c0ab2fa61129e39f64 Covid-19, Κρούσματα, νέα μέτρα, Σχολεία

Για την κατάσταση στην Κύπρο σε σχέση με την πανδημία μίλησαν στο Μεσημέρι και Κάτι ο ειδικός Πνευμονολόγος, Χάρης Αρμεύτης, και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολογός ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρίας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων, Δρ.Γιώργος Πετρίκκος.

Αρχικά ο Δρ Αρμεύτης ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνει τις νοσηλείες, ενώ εξήγησε ότι ακόμα και εάν ανοίξουν τα σχολεία, οι μισές τάξεις δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα είναι κρούσματα και θα παραμείνουν στο σπίτι.

Πρόσθεσε ότι με τόσο εκτεταμένη διασπορά, δεν πάμε προς το τέλος, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος μεταλλάξεων. Όσο διατηρούνται οι αυξημένοι αριθμοί, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και κάποιοι μπορεί να νοσηλευτούν όπως οι ευάλωτες ομάδες, οι ανεμβολίαστοι και όσοι δεν έκαναν την τρίτη δόση.

Από πλευράς του ο Δρ. Πετρικκός ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται να κρατάει. Πρόσθεσε ότι εισηγήθηκαν πιο αυστηρά μέτρα για να προλάβουμε την πίεση του συστήματος υγείας.

Επεσήμανε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο συλλοίμωξεων και το κλειδί είναι το τεστ, άτομα με συμπτώματα πρέπει να ελέγχονται.

Δείτε το βίντεο: