Άσχημη εξέλιξη: Μας “κοκκίνησε” ο ECDC – «Δεν τους νοιάζει μπακκίρα για τον δίπλα» (ΧΑΡΤΗΣ)

Στην κόκκινη κατηγορία του ECDC περιλήφθηκε η Κύπρος - Τα όσα αναφέρει σχετικά ο Δρ. Καραγιάννης

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 07 02T104810.650 1 Coronavirus, ECDC, exclusive, Δρ.Καραγιάννης, Κόκκινη κατηγορία

Στην κόκκινη κατηγορία του ECDC περιλήφθηκε η Κύπρος. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη την ώρα που τις τελευταίες μέρες τα ημερήσια κρούσματα καταγράφουν αύξηση.

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή ο δρ.Πέτρος Καραγιάννης είπε πως μπορούσαμε να παραμείνουμε στην πράσινη κατηγορία, αλλά απ’ την ώρα που παρατηρούνται οι ίδιες συμπεριφορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

160dec26b81714 Coronavirus, ECDC, exclusive, Δρ.Καραγιάννης, Κόκκινη κατηγορία

Ο δρ.Καραγιάννης επ’ αυτού είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τους νοιάζει μπακκίρα για τον δίπλα». Αρκετοί είναι αυτοί όπως δήλωσε ο δρ.Καραγιάννης οι οποίοι δεν δηλώνουν επαφές και κυκλοφορούν κανονικά ενώ ξέρουν ότι είναι θετικοί. «Πρόκειται για μια παντελή παραγνώριση των τυπικών..».

Αναφορικά με τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν απόψε, ο δρ.Καραγιάννης σημείωσε ότι οι επιστήμονες κατέθεσαν τις απόψεις τους ωστόσο η τελική απόφαση είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας. Τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους παραβαίνουν τα μέτρα και ταυτόχρονα θα πρέπει να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι.

https://twitter.com/ECDC_EU/status/1410647439099445250

Πηγή: Sigmalive