Αστυνομία: Τέσσερις δεσμοφύλακες ήταν στην οικία με τον ισοβίτη

Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τρία μέλη της Αστυνομίας

b police1 Απόδραση ισοβίτη, Αστυνομία

Τέσσερις δεσμοφύλακες βρίσκονταν μαζί με τον 42χρονο ισοβίτη Δώρο Θεοφάνους, γνωστό ως «κομμωτή», στην κατοικία των γονιών του και τρεις αστυνομικοί βρίσκονταν εξωτερικά της περίφραξης της κατοικίας στην μπροστινή πλευρά την ώρα της απόδρασης του σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστο Ανδρέου. Ο 42χρονος, ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές απέδρασε την Πέμπτη στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του,

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τρία μέλη της Αστυνομίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και κατά πόσο έχουν οποιαδήποτε σχέση με την απόδραση. Πρόσθεσε επίσης πως οι έρευνες για εντοπισμό του συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μεγάλης δύναμη της Αστυνομίας με τη συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 68χρονου και ακολούθως 43χρονου. Τα δύο πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελούσε υπό νόμιμη κράτηση, ενώ σήμερα Παρασκευή αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως «αξιολογούνται κάποιες πληροφορίες που κατέχει η Αστυνομία σε σχέση με τον τρόπο (απόδρασης) όσον αφορά τον κατάδικο, πού ενδεχομένως να βρίσκεται» και διερευνώνται οι συνθήκες απόδρασης του.

Πρόσθεσε ακόμη πως κατάθεση έδωσαν οι δεσμοφύλακες που βρίσκονταν μαζί του στην κατοικία.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

Πηγή: ΚΥΠΕ