Αστυνομία Ζώων: 40 υποθέσεις κακοποίησης ζώων μέχρι σήμερα

o υπεύθυνος αξιωματικός Αστυνομίας των Ζώων, Βύρωνας Βύρωνα αναφέρθηκε στις κυνομαχίες και στο περιστατικό απαγχονισμού δύο σκύλων

cache 1500x3000 Analog medium 434919 1757558 2102017 Αστυνομία ζώων, κακοποιηση ζωων, κυνομαχίες

Oι κυνομαχίες είναι ποινικό αδίκημα και σύμφωνα με τον νόμο για την ευημερία των ζώων απαγορεύονται, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o υπεύθυνος αξιωματικός Αστυνομίας των Ζώων, Βύρωνας Βύρωνα. 

Έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα και οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανέφερε ο κύριος Βύρωνα, συμπληρώνοντας ότι διερευνώνται οι ισχυρισμοί των υπόπτων. «Ευελπιστούμε με το πέρας των ανακρίσεων να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο».

Δεν υπάρχει πληροφόρηση για οργανωμένο αγώνα και παράνομο στοίχημα εξήγησε ο αξιωματικός, αλλά το βέβαιο είπε, είναι πως προκύπτει κακομεταχείριση ζώων.

Αναφερόμενος στο περιστατικό απαγχονισμού δύο σκύλων στον Λυθροδόντα, ο κύριος Βύρωνας ανέφερε ότι διερευνάται καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής των σκύλων. Υπάρχουν πληροφορίες και υποψίες του ιδιοκτήτη, οι οποίες εξετάζονται με κάθε σοβαρότητα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κύριος Βύρωνας ανέφερε ότι από το Μάϊο του 2021, οπότε ιδρύθηκε η αστυνομία των ζώων, διερευνήθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο εκδίκασης, 40 περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

philenews.com