Αβέρωφ: Το συντομότερο δυνατό να πάρει ο Ελεγκτής τους φακέλους

Η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου για το ζήτημα των φακέλων που ζητεί ο Γενικός Ελεγκτής

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 05T123041.598 Αβέρωφ Νεοφύτου

Στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές φιλοξενήθηκε χθες βράδυ ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε για όλους και για όλα ενώ αναφορά έκανε και στο επενδυτικό πρόγραμμα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φακέλων που ζητεί ο Γενικός Ελεγκτής και κάλεσε τόσο τον τελευταίο όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα να προσπαθήσουν από κοινού και να βρουν λύση, ως δυο κορυφαίοι θεσμοί του Κράτους.

«Πρέπει να βρουν τρόπο ΓΕ και ΓΕ εντός των συνταγματικών πλαισίων και να πάρει το συντομότερο δυνατό ο Ελεγκτής τους φακέλους. Οφείλουν οι δυο κορυφαίοι θεσμοί του Κράτους να προσπαθήσουν ξανά. Αν δεν βρουν την κοινή συνισταμένη εντός συνταγματικών ορίων τότε να απευθυνθούν από κοινού στο Ανώτατο.Δεν μπορεί από το πρωί μέχρι τη νύχτα να είναι οι φάκελοι. Να βρεθεί τρόπος να δοθούν στον Ελεγκτή να τελειώνει τούτη η ιστορία για να επικεντρωθούν στα σοβαρά προβλήματα του τόπου», τόνισε ο κ.Νεοφύτου.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα βοήθησε οικονομικά τον τόπο σε καιρούς πολύ δύσκολους. Δυστυχώς εγκληματική εκμετάλλευση από επιτήδειους. Αυτό που κερδίσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας από το 2013 ως το 2018 που από μαύρα πρόβατα που ήμασταν ξεπεράσαμε το πρόβλημα, το χάσαμε λόγω αυτής της εκμετάλλευσης της εγκληματικής ορισμένων», σημείωσε ο κ.Νεοφύτου ερωτηθείς για το ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

«Εμείς έστω και αργά καταργήσαμε το πρόγραμμα. Αυτοί όλοι που νυχθημερόν μας λένε την κυβέρνηση της διαφθοράς, έχω δηλώσεις και του ΑΚΕΛ και του Νικόλα που ζητούσαν τη συνέχιση του προγράμματος», τόνισε.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «ρετσίνεμμα» της ερευνητικής επιτροπής η οποία απαρτίζεται όπως είπε από κορυφαίες προσωπικότητες. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ο κ.Νεοφύτου κατηγορούν την Επιτροπή ότι θα οδηγηθούν σε ένα «πόρισμα συγκάλυψης».

«Υπάρχει ερευνητική επιτροπή στην οποία ή ηθελημένα ή άθελα τα κόμματα έβαλαν ρετσινιά στην Επιτροπή ότι μπήκαν να συγκαλύψουν και όχι να αποκαλύψουν. Είναι σωστό πριν δούμε το πόρισμα να κτυπούμε; Κτυπούν τον Πρόεδρο ανηλεώς καθημερινά, την Επιτροπή. Εμείς λέμε, ψυχραιμία. Αν βρεθούν μέσα από το πόρισμα ποινικές ή άλλες ευθύνες, τότε οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο τους», συμπλήρωσε.

Πηγή: Sigmalive