Αξιωματικός που έκανε χρήση ναρκωτικών παρά να παυθεί, πήρε προαγωγή

Ο αξιωματικός παρά να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του λόγω της δυσμενής τους αξιολόγησης, πήρε προαγωγή

0b1edfb377e4d97c3e72f890a10ab9b4 11 αξιωματικός, Ναρκωτικά, προαγωγή

Την υπόθεση όπου αξιωματικός της εθνική φρουράς που έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών έλαβε τιμητική προαγωγή σχολίασε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη ο αξιωματικός παρά να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του λόγω της δυσμενής τους αξιολόγησης, πήρε προαγωγή.

Σημείωσε πως ο τότε Αρχηγός του ΓΕΕΦ έγραψε μεταξύ άλλων σε επιστολή του για το συγκεκριμένο αξιωματικό πως, πρόκειται για αξιωματικό που ενεργεί μόνο με προσωπικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες επιδεικνύοντας μεγάλη αλαζονεία και πειθαρχία για τις διαταγές που αφορούν της υπηρεσία τους προς της Εθνική Φρουρά και ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα Διοικητού μονάδας λαμβάνοντας συνεχής αναρρωτικές άδειες  μόλις ενημερώθηκε για την τοποθέτησή του.

«Αυτό και μόνο λέει πολλά. Μας είπαν ότι υπήρχε κάποιο νομικό κενό γιατί είχε αλλάξει ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ήρθε νέος. Βάσει την ιεραρχική αξιολόγησή, δεν μπορούσε ο νέος Αρχηγός να εξετάσει την προσφυγή. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα», είπε.

Επίσης τέλος ο κος Πετρίδης εξήγησε πως πρόκειται για τον ίδιο αξιωματικό που μετά την προαγωγή του ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη  για κατοχή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η υπόθεση δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ο Φιλελεύθερος.