Χαριλάου: Ανησυχία για αριθμό ασθενών στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας (vid)

"Η κατάσταση είναι δύσκολη και μας ανησυχεί"

16ec774dd3503afa8d526efdb49436b5 2 Covid-19, εμβολιασμοΣ, ΜΕΘ

Η κατάσταση είναι δύσκολη και μας ανησυχεί, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Όπως είπε, νοσηλεύονται γύρω στους 170 ασθενείς με COVID19, ωστόσο, η προσοχή είναι στραμμένη στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς νοσηλεύονται 52 άτομα στην ΜΑΦ και άλλοι 32 στη ΜΕΝ.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, νοσηλεύονται έξι post-COVID ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και άλλοι 21 μη COVID ασθενείς, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει περίπου τους 60.

Πρόσθεσε πως ο ΟΚΥπΥ αναμένει να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα νοσηλευτήρια μετά και τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες.

Φαίνεται, είπε, πως υπάρχει μεγάλη διασπορά αυτή τη στιγμή της Όμικρον στην κοινότητα.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν δημιουργούνται περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, απάντησε πως έχουν δημιουργηθεί περισσότερες κλίνες ενώ αξιοποιήθηκε πλήρως η Μονάδα Εντατικής Εγκαυμάτων και γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει ως κλειστού Τύπου Εντατική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Έχουμε αξιοποιήσει πλήρως όλες τις υποδομές μας και έχουμε προσλάβει 62 νοσηλευτές που οι περισσότεροι θα αναλάβουν καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου, ενώ προσλάβαμε έξι Εντατικολόγους τον τελευταίο μήνα», πρόσθεσε.