Χειροπέδες σε 31χρονη για παράνομη εργασία – Έτρεξε να φύγει όταν είδε τους αστυνομικούς

46 ΣΥΛΛΗΨΗ

Στη σύλληψη γυναίκας προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης απασχόλησης ενώ ο εργοδότης της κατηγορήθηκε γραπτώς για παράνομη εργοδότηση.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 15 Ιανουαρίου, η ώρα 09:30, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου μετέβησαν σε κατάστημα αναμνηστικών δώρων – σουβενίρ που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου έπειτα από πληροφορία ότι εκεί εργάζονται παράνομοι αλλοδαποί.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου εντόπισαν μια γυναίκα να εργάζεται εκεί, την προσέγγισαν και αυτή στην παρουσία των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως αυτή ανακόπηκε σε απόσταση 50 μέτρων. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 31 ετών, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο ως αιτήτρια πολιτικού ασύλου και όπως φαίνεται δεν είχε άδεια για να εργάζεται στην επιχείρηση.

Αυτή στην συνέχεια συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Ο εργοδότης της κλήθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας Πάφου, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης.