Χειροπέδες σε 34χρονο καταζητούμενο διαρρήκτη – Προσπάθησε να διαφύγει στα κατεχόμενα

Τον τσάκωσαν με διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και περιουσία

police διαρρήκτη, Κατεχόμενα

Στη σύλληψη 34χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου την Δευτέρα στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξη διαμερίσματος, παράνομη κατοχή περιουσίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 22.1.24 καταγγέλθηκε από 47χρονη κάτοικο Πάφου ότι λίγο προηγουμένως είχε ηχήσει το σύστημα συναγερμού διαμερίσματος που βρίσκεται στην Πάφο και το οποίο ανήκει στην αδερφή της, η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό.

Ακολούθως η 47χρονη μετέβη στο διαμέρισμα της αδερφής της και όπως διαπιστώθηκε αυτό ήταν παραβιασμένο και είχε μετακινηθεί το χρηματοκιβώτιο αλλά όπως φέρεται λόγω της άφιξης της ο δράστης το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή.

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία στην περιοχή εντόπισε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, το οποίο φαινόταν να ενοικιάστηκε από 34χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Περαιτέρω είχε επιθεωρηθεί το κύκλωμα παρακολούθησης του διαρρηγμένου διαμερίσματος και φέρεται να θεάθηκε ο 34χρονος.

Το όχημα ενοικιάσεως μεταφέρθηκε στην Αστυνομία Πάφου, ερευνήθηκε και εντός αυτού βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και περιουσία για την οποία δημιουργήθηκε υποψία ότι είναι κλοπιμαία.

Εναντίον του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη, παράνομη κατοχή περιουσίας, και για κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και καταζητείτο.

Χθες 5.2.24 στις 14:00 το απόγευμα ο 34χρονος παρουσιάστηκε στο οδόφραγμα Λήδρας στη Λευκωσία με σκοπό να μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο εντοπίστηκε ότι καταζητείτο.

Συνελήφθη και όταν ερευνήθηκε, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν στην κατοχή του διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και περιουσία για την οποία δημιουργήθηκε υποψία ότι είναι κλοπιμαία.

Στην συνέχεια, επανασυνελήφθη αυτόφωρα για κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και παράνομη άλλη περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση στα κρατητήρια της ΑΔΕ Πάφου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται για την υπόθεση από το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ