Χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε Βαβατσινιά και ορεινή Λάρνακα

Χιόνια έπεσαν σήμερα στη Βαβατσινιά και σε άλλες κοινότητες της ορεινής Λάρνακας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται απόψε να πέσει κάτω από το μηδέν

4d6931575710f6b3d922ff2459ea99d8 27 βροχόπτωση, θερμοκρασία, χιονόπτωση

Χιόνια έπεσαν σήμερα στη Βαβατσινιά και σε άλλες κοινότητες της ορεινής Λάρνακας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται απόψε να πέσει κάτω από το μηδέν.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Βαβατσινιάς Αντρέας Γαβριήλ, «στην κοινότητα έπεσαν σήμερα το πρωί τα πρώτα χιόνια, κάτι που είναι ιδιαίτερα όμορφο ως θέαμα και είναι καλοδεχούμενα, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν μαζί τους και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τα παιδιά στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Λευκάρων, ενώ στο οδόστρωμα εκτός από το χιόνι όσο περνά η ημέρα σχηματίζεται και παγετός, γεγονός που δυσκολεύει την κίνηση στους δρόμους».

Πρόσθεσε ότι «από τις 3 σήμερα τα ξημερώματα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες, αλλά στη συνέχεια το έστρωσε, αφού γύρω στις 7 το χιόνι έφτασε στα 5 εκατοστά ύψος. Επειδή σήμερα αρκετοί κυνηγοί βρίσκονται στα ορεινά για κυνήγι, θα πρέπει να προσέξουν τον παγετό που αναμένεται να σχηματιστεί μετά το μεσημέρι, ενώ προσοχή χρειάζεται και από όσους οδηγούς μεταβαίνουν προς την ορεινή Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γαβριήλ είπε ότι «οι δρόμοι Λευκάρων – Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς – Μαχαιρά έχουν καταστεί επικίνδυνοι για τους οδηγούς, αφού είναι ιδιαίτερα ολισθηρό το οδόστρωμα και χρειάζεται να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενημερωθήκαμε ότι απόψε η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς».

Ο Κοινοτάρχης Βαβατσινιάς κάλεσε το κοινό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες και το νερό στο οδόστρωμα θα σχηματίσουν πάγο με αποτέλεσμα η οδήγηση για οχήματα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, να είναι επικίνδυνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ