Χιόνια σε ορεινές κοινότητες της Πάφου – Τί λένε οι Κοινοτάρχες για την κατάσταση στα χωριά

Χιόνια έπεσαν σε αρκετές κοινότητες για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο

16395656 1908484866060893 522930591 n ορεινά, Πάφος, ΧΙΟΝΙ

Tσουχτερό κρύο και χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις ορεινές κοινότητες της επαρχίας Πάφου. Χιόνια έπεσαν σε αρκετές κοινότητες για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο, όπως στην Παναγιά, στον Στατό/ Άγιο Φώτιο, στην Φοίτη και στην Λάσα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λάσας, Ηλίας Ιωάννου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν εδώ και τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ όλο το βράδυ χτες χιόνιζε στην κοινότητα. Εξαιτίας του παγετού που εκδηλώθηκε έσπασαν σωλήνες ενώ οι εβδομήντα κάτοικοι της Λάσας, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, περιορίστηκαν στο σπίτι. Ο κ. Ιωάννου χαιρέτησε εξάλλου τις επιδοτήσεις της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο  για «ευχάριστα νέα».

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Φοίτης, Κυριάκος Σωτηρίου, είπε στο ΚΥΠΕ πως η χιονόπτωση που ξεκίνησε χτες το βράδυ συνεχιζόταν το πρωί της Πέμπτης, ενώ έκανε λόγο για μια από τις πιο κρύες νύχτες. Οι επτακόσιοι κάτοικοι της Φοίτης παραμένουν στα σπίτια τους δίπλα στα τζάκια και στις σόμπες, είπε, σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος του χιονιού προσεγγίζει τα δέκα εκατοστά.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Παναγιάς Σάββας Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε βαριά χιονόπτωση στην Παναγιά και όλα ντύθηκαν στα άσπρα, για αυτό και οι κάτοικοι περιορίστηκαν στις κατοικίες τους.

Πρόβλημα ολισθηρότητας του οδοστρώματος, παρατηρήθηκε χτες το βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, ιδιαίτερα στο τμήμα από Κούκλια μέχρι και το Πισσούρι, και στις δύο κατευθύνσεις προς Λεμεσό και προς Πάφο, όπου σημειώθηκε χιονόνερο.