«Χλωμά» βλέπει τα πράγματα για Πάσχα η Κολιού – Την ερχόμενη βδομάδα αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν είναι το ποσοστό θετικοποίησης των δειγμάτων, αλλά οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 04 16T111205.063 Coronavirus, Δρ. Κολιού, Πάσχα

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και για την αύξηση των νοσηλειών.

Αρχικά ανέφερε ότι συνεχίζουν να ανεβαίνουν τα κρούσματα. «Αυτό μας το δείχνει και η αύξηση της θετικότητας των δειγμάτων και οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία, καθώς έχουν φτάσει στο ρεκόρ τους». Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος δεν ξανά είχε 251 νοσηλευόμενους.

Στη συνέχεια μίλησε για τα σχολεία ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τέθηκε θέμα στην επιδημιολογική ομάδα για κλείσιμο των σχολείων. «Δεν θα κερδίσουμε πολλά πράγματα αν κλείσουν μια βδομάδα πιο νωρίς τα σχολεία, εκτός και αν χειροτερέψουν τα πράγματα και αναγκαστούμε να κλείσουμε διάφορους τομείς», ανέφερε η Δρ. Κολιού.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εορταστική περίοδο του Πάσχα και στο ενδεχόμενο περαιτέρω χαλαρώσεων, τονίζοντας ότι δεν τα βλέπει και πολύ καλά τα πράγματα αν συνεχιστεί η εικόνα των τελευταίων ημερών. «Δεν είναι το ποσοστό θετικοποίησης των δειγμάτων, αλλά οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία». Συμπλήρωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη βδομάδα.

«Υπάρχει πιθανότητα μόνο με πτώση κρουσμάτων και νοσηλειών», ξεκαθάρισε η Δρ. Κολιού.

Επιπλέον μίλησε και τον εμβολιασμό και συγκεκριμένα για την άποψη του ηλικιακού περιορισμού, επισημαίνοντας ότι έγινε συζήτηση και κατέληξαν να περιμένουν την τελική απόφαση του ΕΜΑ για τα περιστατικά θρομβώσεων.

Τέλος ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια περιστατικά αλλά και σοβαρά. «Φαίνεται η συχνότητα να είναι πιο μεγάλη σε νεαρές ηλικίες».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sigmalive