Χωρίς δασκάλους ανοιξαν τις πόρτες τους τα Ολοήμερα Σχολεία

Σε καταγγελίες για υποστελέχωση τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε συνοδούς στα σχολεία, προχώρησε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου

1 9

Σε καταγγελίες για υποστελέχωση τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε συνοδούς στα σχολεία, προχώρησε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου. 

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, σημείωσε ότι «έχουμε ιδιαίτερη έγνοια και αγάπη για τον θεσμό του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, γιατί είναι κάτι το οποίο χτίστηκε και με τη συμβολή της ΠΟΕΔ, επομένως σίγουρα είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να συνεχίσει να προσφέρει και στα παιδιά και στους γονείς για το καλό των παιδιών μας, ιδιαίτερα φέτος που έγιναν κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά στην εργοδότηση των συναδέλφων».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, «υπάρχουν κάποια ζητήματα υποστελέχωσης όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε συνοδούς στα σχολεία. Αυτό προκύπτει αφενός λόγω του ότι οι διαδικασίες πρόσληψης δεν έγιναν έγκαιρα και οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν με καθυστέρηση με αποτέλεσμα για δικούς τους λόγους να αποφασίσουν να μην αποδεχτούν τη σύμβαση που τους δόθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει υποστελέχωση σε κάποια ολοήμερα σχολεία και ένας μικρός αριθμός από αυτά να μην λειτούργησουν.

Πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η αναστάτωση ήταν αχρείαστη και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι οδηγίες δίνονταν έγκαιρα και δινόταν το περιθώριο για τη σωστή στελέχωση».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «σημαντικό ρόλο έπαιξε το πλαίσιο εργοδότησης, το οποίο διαμορφώθηκε από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, αφού αλλιώς το περίμεναν οι συνάδελφοι και αλλιώς προέκυψε».

Σημαντικό ζήτημα, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αφορά στον μηχανισμό αντικαταστάσεων των εργοδοτουμένων σε περίπτωση που χρειαστεί και δεν έχει γίνει ξεκάθαρος.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολούθως μιλώντας στο SigmaLive, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου διευκρίνισε ότι το μεσημέρι, Τετάρτη 04/10, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου. Κατά την συνάντηση τονίστηκαν τα διάφορα θέματα που αντιμετωπίζονται στα σχολεία λόγω της υποστελέχωσης τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και συνοδούς.

Τέλος, την Πέμπτη 05/10, θα αποσταλεί στην Υπουργό Παιδείας, γραπτή επιστολή με τις σκέψεις και τις προτάσεις επί του θέματος.

Πηγή: Sigmalive