Χορός και “λίκνισμα” μόνο για εμβολιασμένους – Τί αλλάζει στα νυχτερινά κέντρα

Χορός μόνο στα υποστατικά που θα φιλοξενούν πλήρως εμβολιασμένους ή άτομα που νόσησαν με covid-19 τους τελευταίους 6 μηνες

3086425 εμβολιασμένοι, ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, νέα μέτρα

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, φέρνει αλλαγές και στον χώρο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης.

Μεταξύ άλλων που αποφασίστηκαν ανακοινώθηκε και η απαγόρευση του χορού στους χώρους διασκέδασης ωστόσο αυτό δεν ισχύει για επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο εμβολιασμένους.

Αναλυτικά:

  • Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός. Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.
  • Αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους από 350 σε 450 πρόσωπα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, για να του δίδεται σχετική έγκριση.