Δ. Δημητρίου: Η υποψηφιότητα Αβέρωφ, οι «ευλογίες» ΠτΔ και ο Χριστοδουλίδης

«Mόνο ξαφνικό δεν ήταν ότι θα ήταν υποψήφιος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όλοι το ανέμεναν»

161c2c3c711786 30 Αβέρωφ, Αναστασιάδης, Δημτρίου

«Mόνο ξαφνικό δεν ήταν ότι θα ήταν υποψήφιος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όλοι το ανέμεναν. Αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητά του με αυτό τον τρόπο, με ένα ολιγόλεπτο βίντεο, με το οποίο θέτει τους άξονες πολιτικής που θέλει να πολιτευτεί και τον τρόπο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», για την επίσημη εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις Προεδρικές.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί το βίντεο της εξαγγελίας γυρίστηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, ο κ. Δημητρίου απάντησε πως πρόκειται για ένα σημείο «στολίδι» που δείχνει την εξέλιξη και πως έχουν ωραίο αποτέλεσμα οι πολιτικές που γίνονται με υπομονή και επιμονή και συμβολίζει όλα αυτά που και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να υλοποιήσει ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση εάν έχει τις «ευλογίες» του Νίκου Αναστασιάδη, απάντησε πως σίγουρα θα «ευλογήσει» υποψήφιο της παράταξης που θα προκύψει από τη διαδικασία της 12ης Μαρτίου στο Ανώτατο Συμβούλιο.

«Δεν τίθεται ζήτημα να μην έχει την «ευλογία» υποψήφιος που θα επιλεγεί από τις διαδικασίες του κόμματος. Είτε αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε οποιοσδήποτε άλλος που θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το εάν ο Πρόεδρος ήταν ενημερωμένος για την κίνηση του Αβέρωφ, είπε πως δεν γνωρίζει, ωστόσο, «το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν ενημερωμένος πως θα είναι υποψήφιος στις 10 του Γενάρη».

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι από το κόμμα, σημείωσε πως δεν μπορεί να μιλήσει για ενδείξεις αν δεν δει αποδείξεις.
«Ο ΔΗΣΥ είναι ένα βαθιά ελεύθερο κόμμα με ξεκάθαρες διαδικασίες και δεν είναι έχει γίνει μόνο μια φορά να δούμε υποψηφιότητες που δεν τις περίμενε κανείς», είπε.

Σε ερώτηση εάν η εξαγγελία Αβέρωφ είναι μήνυμα προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημείωσε πως το να εκδηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος την υποψηφιότητά του έχει σημασία εάν το κάνει 20 μέρες πριν με ένα βίντεο;», διερωτήθηκε.

«Δεν θέλει να κόψει τη φόρα κανενός», ξεκαθάρισε.

Κληθείς να αναφέρει εάν δεν ενδιαφέρει το κόμμα το τι θα κάνεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι προφανώς και τους ενδιαφέρει, δεδομένου ότι θα είναι υποψήφιος της παράταξης και θα τεθεί ενώπιον των συλλογικών οργάνων.

«Εμείς καλούμε και τον κ. Χριστοδουλίδη και τα άλλα στελέχη που πιθανόν να ενδιαφέρονται, να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στις 10 του Γενάρη», τόνισε.