Δεύτερη ευκαιρία ζωής ζητά 34χρονη Κύπρια:«Θέλω να γίνω ξανά μαμά και σύζυγος»

Η Μαρία αναζητά απεγνωσμένα θεραπεία για την κατάστασή της

0fc862185615913e4a3b42eeacd32298 Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Κραυγή απόγνωσης από την 34χρονη Κύπρια, Μαρία Φιλίππου, η οποία δίνει μάχη με την πολλαπλή σκλήρυνση (multiple sclerosis, MS) τα τελευταία 12 χρόνια.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ονομάζεται και Πολλαπλή Σκλήρυνση) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Εκδηλώνεται συχνότερα σε νέες γυναίκες και αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, η Μαρία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο υπέστη υποτροπές, οι οποίες προκάλεσαν ίλιγγο, ζάλη και αδυναμία στη δεξιά πλευρά της σπονδυλικής στήλης και του ποδιού.

Δυστυχώς, αυτά τα επεισόδια γίνονται όλο και πιο συχνά, με αποτέλεσμα η Μαρία να παραιτηθεί από τη δουλειά της και πλέον να μην μπορεί να φροντίσει την οικογένειά της, τον σύζυγο της και τα δύο της παιδιά πέντε ετών και επτά μηνών.

Η Μαρία τώρα αναζητά απεγνωσμένα θεραπεία για την κατάστασή της. Αυτό σημαίνει, να αφήσει πίσω τον σύζυγό της και τα παιδιά της και να ταξιδέψει στη Ρωσία με τη μαμά της για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων (HSCT) με την ελπίδα να βελτιωθεί.

Της μεταμόσχευσης θα ακολουθήσουν 6-12 μήνες αυστηρής απομόνωσης από την οικογένεια της, συνεχείς αιματολογικές εξετάσεις για ανοσολογική αποκατάσταση, φυσιοθεραπεία και πολλή ξεκούραση. Η Αυστραλία όμως δεν προσφέρει αυτή τη θεραπεία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ωστόσο αυτή η θεραπεία μπορεί να προσφέρει στη Μαρία την ευκαιρία να απολαύσει μια ζωή χωρίς το βάρος του πόνου και τα συμπτώματα αναπηρίας.

«Μια φίλη μου υποβλήθηκε σε θεραπεία πριν από τρία χρόνια. Δεν μπορούσα να πάω μαζί της τότε, καθώς δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά. Τα πάει καλά τώρα, δεν υπήρξαν επιπλοκές και οι μαγνητικές τομογραφίες της είναι καθαρές», είπε η κ. Φιλίππου στον Νέο Κόσμο.

«Θέλω μόνο την ενέργειά μου πίσω, θέλω να γίνω ξανά μαμά και σύζυγος. Αγαπώ τη δουλειά μου και στόχος μου είναι να συνεχίσω να βοηθάω τους ανθρώπους».

Με την υποστήριξη της οικογένειάς της, έχει δημιουργηθεί μια σελίδα GoFund me για να συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων της θεραπείας και του ταξιδιού.

sigmalive.com