Δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής στηριξης σε Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Την Τρίτη, 5 Απριλίου 2022, αναμένεται να αναχωρήσει η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς την Ουκρανία

5711a285a60f396db7f345c9971adcc7 6

Την Τρίτη, 5 Απριλίου 2022, αναμένεται να αναχωρήσει η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς την Ουκρανία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε γραπτή δήλωση του Επιτρόπου του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα, σημειώνεται ότι το δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνει: (1) φαρμακευτικά προϊόντα και ιατρικό εξοπλισμό, (2) υλικά πολιτικής προστασίας (όπως υπνόσακους, κουβέρτες κ.ά.), (3) είδη ατομικής υγιεινής, που ετοιμάστηκαν από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με τη συνεισφορά εταιρειών, (4) τρόφιμα, τα οποία προσφέρθηκαν από πολίτες, οργανωμένα σύνολα και εταιρείες.

Η εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας στα 40 και πλέον κέντρα που λειτούργησαν παγκύπρια ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα. Το υλικό που έχει συλλεγεί στα κέντρα μεταφέρεται από την Εθνική Φρουρά στο Λιμάνι Λεμεσού, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες αποστολής.