Δεν μπαίνουν στις τάξεις μαθητές σε 10 σχολεία – Διαμαρτυρία μαζί με τους γονείς τους

Ποια τα αιτήματα τους

anoigma sxoleion ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, Σχολεία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι δέκα κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, με την απόφαση μετακίνησης του ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό.

Σε ανακοίνωση τους τα Δ.Σ αναφέρουν ότι την ερχόμενη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία με αποχή από τα μαθήματα της πρώτης περιόδιου, έξω από τα σχολεία. Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν τα σχολεία από τα επηρεαζόμενα χωριά: Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Μενίκου, Ορούντας, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Αγίου Επιφανίου, Καλού Χωριού Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντας, Αγίας Μαρίνας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τα Δ.Σ. των Συνδέσμων Γονέων των Επηρεαζόμενων Κοινοτήτων αποφάσισαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση μετακίνησης του ασφαλτικού εργοστασίου Prometheas Asphalt Ltd δίπλα από τα σπίτια και τα σχολεία μας, όπως προχωρήσουμε σε αποχή από τα μαθήματα της πρώτης περιόδου 7:45-8:25 την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου.

Κατά την αποχή από τα μαθήματα τα παιδιά με τη συνοδεία τουλάχιστον ενός γονέα/κηδεμόνα θα παραμείνουν έξω από το χώρο του σχολείου σε χώρο που θα καθορίσει το ΔΣ κάθε Συνδέσμου Γονέων.

Καλούμε όλους τους γονείς, όπως στηρίξουν με την παρουσία τους στο πλευρό των παιδιών τους τη διαμαρτυρία, για να δώσουμε βροντερό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπνέουν τα παιδιά μας τις τοξικές ουσίες ενός ασφαλτικού. Το ασφαλτικό δεν έχει θέση στην ήδη επιβαρυμένη με 100 οχληρές δραστηριότητες περιοχή μας. Τα παιδιά μας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των παιδιών μας, που ήδη αναπνέουν τη σκόνη από τα 6 λατομεία καθώς και τις ανυπόφορες οσμές από τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα λύματα.

«ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

Ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021

Χώρος : Έξω από τα σχολεία των επηρεαζομένων κοινοτήτων

Ώρα αποχής από τα μαθήματα: 7:45 π.μ. – 8: 25 π.μ.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Δ.Σ των Συνδέσμων Γονέων:

Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Μενίκου, Ορούντας, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Αγίου Επιφανίου, Καλού Χωριού Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντας, Αγίας Μαρίνας.

tothemaonline.com