«Δεν έχουμε θανατηφόρα σε αυτ/δρομους γιατί φτιάξαμε προβληματικά σημεία»

«Από τα 9 θανατηφόρα με τα αυτοκίνητα, τα 6 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, από τα 6 θανατηφόρα σε μοτοσικλέτες τα 5 δεν έφεραν προστατευτικό κράνος»

51888ffeb4e5576271f94f6b66553054 Καρούσος

Ευρείας σύσκεψης για τον αυξημένο αριθμό των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων προήδρευσε χθες ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι να κτιστούν συμμαχίες σε αυτή την προσπάθεια για την οδική ασφάλεια και για αυτό και στη σύσκεψη ήταν καλεσμένοι φορείς, εθελοντές και κοινωνικοί εταίροι για να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την οδική ασφάλεια.

«Από τα 9 θανατηφόρα με τα αυτοκίνητα, τα 6 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, από τα 6 θανατηφόρα σε μοτοσικλέτες τα 5 δεν έφεραν προστατευτικό κράνος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να λάβουμε δράση και να προσθέσουμε σε αυτά που ήδη κάνουμε» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

«Φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες δράσεις της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια σε ελέγχους και αστυνόμευση. Θέλουμε να κτίσουμε μια κοινωνική συμμαχία για να την αξιοποιήσουμε για δράση σχετικά με την οδική ασφάλεια και αυτός ήταν ο λόγος της συνάντησης» είπε ο κ. Καρούσος.

Συνέχισε λέγοντας, «Δεν έχουμε θανατηφόρα σε αυτοκινητόδρομους γιατί έχουμε φτιάξει τα προβληματικά σημεία. Στους αυτοκινητόδρομους είναι σχεδόν μηδενικά, είναι στα κέντρα των πόλεων τα θανατηφόρα».

Μετέπειτα αναφερόμενος στους δρόμους στο κέντρο της πόλης είπε ότι «Υπάρχουν δρόμοι που είναι κάτω από την αρμοδιότητα των δήμων δεν πρέπει μια λακκούβα που ανοίγει σε ένα δήμο να περιμένουν από την κυβέρνηση να πάει να την κλείσει. Ο καθένας πρέπει να πράξει και να διορθώνει το δικό του κομμάτι.