«Δεν έγινε Αρχιεπίσκοπος με το 5%, αλλά με στήριξη εκλεκτόρων Κύκκου» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν κατανοεί ή δεν εννοεί το περιεχόμενο των λόγων του»

44389e2907e5b9e8a77a05b9206b6d2a 3

Για τους χαρακτηρισμούς του Αρχιεπισκόπου προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και τον Μητροπολίτη Ταμασού, τους οποίους αποκάλεσε προτεστάντες, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δρ. Χρήστος Οικονόμου, Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «θέλω να πιστεύω ότι δεν κατανοεί ή δεν εννοεί το περιεχόμενο των λόγων του, τονίζοντας πως δεν είναι εύκολο να τους χαρακτηρίσει κανείς ότι δεν είναι Ορθόδοξοι.

«Όταν λες σε κάποιον ότι είναι προτεστάντης, σημαίνει είναι σχισματικός. Τους αρνείται ότι έχουν ορθόδοξο φρόνημα. Χαρακτηρίζει ως ετερόδοξους δύο Αρχιερείς και δεν καταλαβαίνει ότι δημιουργεί πρόβλημα για τον εαυτό του», είπε.

Σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει έναν παποκαισαρισμό, τονίζοντας πως πιο πολύ κλίνει ο ίδιος προς ένα παπικό, παρά ο Κύκκου και ο Ταμασού.
«Ο ίδιος εφτά χρόνια δεν συλλειτούργησε με τον Αθανάσιο και με τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο, διότι είχε μια διαφωνία στο πρόσωπο του Αθανασίου. Αυτό δεν τον έθεσε ούτε προτεστάντη ούτε εκτός Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος νομίζει ότι είναι ένας μονάρχης με μια παπική νοοτροπία και αντίληψη λειτουργίας, δημιουργώντας μια κατάσταση που δεν τιμά την τιμή και την υπόληψη της Εκκλησίας.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει προεκλογική χροιά σε όλο αυτό που έχει ξεσπάσει, εξαιτίας των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, απάντησε πως ενδεχομένως να υπάρχει.

Τόνισε δε πως «το γεγονός ότι είναι Αρχιεπίσκοπος το οφείλει σε αυτούς τους ευεργέτες που τώρα χαρακτηρίζει προτεστάντες. Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι έγινε Αρχιεπίσκοπος με τη στήριξη των εκλεκτόρων του Κύκκου;», διερωτήθηκε.

«Δεν έγινε με το 5% αλλά με τη στήριξη που του προσέφεραν», είπε.

Εδώ πρόκειται καθαρά για συκοφαντία, διαστροφή της αλήθειας και κατασκανδαλισμό του ποιμνίου, κατέληξε.