ΔΕΟΚ: Απαράδεκτη η πρόταση Χατζηγιάννη για αλλοδαπούς εργαζόμενους στη γεωργοκτηνοτροφία

α 7 Γεωργία, ΔΕΟΚ, Κυριάκος Χατζηγιάννης

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΔΕΟΚ πρόταση νόμου του βουλευτή ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη «για κατάργηση ακόμη και των στοιχειωδών όρων απασχόλησης για αλλοδαπούς γεωργικούς εργάτες, που συμφωνήθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους τη δεκαετία του 90».

Σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «προφανώς ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης δεν έχει πληροφορηθεί ακόμη ότι η δουλεία καταργήθηκε το 18ον αιώνα».

Σύμφωνα με τη συντεχνία, έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών εργαζομένων στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας με τα μελανότερα χρώματα. χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως την χειρότερη χώρα της ΕΕ στον τομέα αυτό.

«Το γεγονός ότι η προκλητική πρόταση του ΔΗΣΥ αμφισβητήθηκε για συνταγματικούς λόγους δεν πρέπει να οδηγήσει στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι οι ξένοι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό είναι προστατευμένοι και εργασιακά ασφαλείς» αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Η συντεχνία ζητά να εφαρμοστούν μέτρα που να διασφαλίζουν αξιοπρεπή απασχόληση και ανθρώπινη μεταχείριση σε όλους τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ